Portret van de zomer | 2022
Roman

Als de vijfentwintigjarige fotograaf Rafael de studente Noa ontmoet op een huisfeestje, is hij meteen door haar gebiologeerd. Ze is vrij, mysterieus en ongrijpbaar, en alles wat Rafael wil. Ze wordt zijn muze en Rafael wordt door Noa meegenomen in de voor hem nieuwe wereld van de vrije liefde. Als Noa besluit een lange reis te maken, moet Rafael bij zichzelf te rade gaan wat Noa én de liefde voor hem betekenen.

Portret van de zomer is een ode aan liefde in de grote stad, maar ook een kritisch portret van een jonge generatie.

Hoe Bella Stierf | 2022 – 2023
Podcast

Midden in de tweede oorlog, aan het einde van een lange winter, in de bossen rondom het Britse Hagley, stuit een groep jongens op een schedel… verstopt in een holle iep.

Als een jaar later mysterieuze krijt teksten opduiken in Birmingham, lijkt de naam van de vrouw in de boom onthuld… Bella. Toch is het tot op de dag van vandaag onduidelijk wie Bella precies was en hoe ze om het leven kwam.

Jelle Havermans vraagt zich dat middels vijf verschillende scenario’s af in de podcastserie Hoe Bella Stierf. Deze spannende fictieverhalen zijn gebaseerd op bestaande bewijsstukken, die allemaal even waar of onwaar kunnen zijn. 

Recensies en essays

Voor diverse kranten en tijdschriften zoals de Filmkrant en Schokkend Nieuws schrijf ik op regelmatige basis over film. Verder schrijf ik academische analyses en essays over filmgeschiedenis en media in historische context.