Portret van de zomer

Als de vijfentwintigjarige, zelfverzekerde fotograaf Rafael de studente Noa ontmoet op een huisfeestje, is hij meteen door haar gebiologeerd. Ze is vrij, mysterieus en ongrijpbaar, en alles wat Rafael wil. Ze wordt zijn muze en Rafael wordt door Noa meegenomen in de voor hem nieuwe wereld van de vrije liefde. Door de spiegel die Noa hem voorhoudt en de confrontaties die ze aangaan, leert Rafael zichzelf steeds beter kennen. Als Noa besluit een lange reis te maken, moet Rafael bij zichzelf te rade gaan wat Noa én de liefde voor hem betekenen. Portret van de zomer is een ode aan liefde in de grote stad maar ook een kritisch portret van een zoekende generatie.

Je kunt Portret van de zomer kopen in je favoriete boekhandel of via Bol.com, Bookspot, Bruna, Libris of Standaard Boekhandel. Luister naar Portret van de zomer via Storytel of Nextstory.

Anderen over Portret van de zomer:

”Een heel fijn geschreven zomerboek. Je voelt een broeierige vibe, het stadse leven van Millenials en generatie Z. Heel herkenbaar.”

Tatjana Almuli, auteur


”Een verhaal over liefde, over de relatie tussen kinderen en ouders, over afstand en nabijheid, over kwetsbaarheid. Dat maakt Portret van een zomer, het romandebuut van Jelle Havermans, dat overigens veel autobiografische elementen doet vermoeden, een fijn boek om te lezen. Vlot en licht geschreven neemt het je gaandeweg dieper het verhaal en de beleving van de hoofdpersoon in.”

Joost, Pluk De Liefde (****)


”Dit debuut van Jelle Havermans is een eigentijds liefdesverhaal in zowel dromerige als klare taal. Perfect voor op je Amsterdamse balkon of zoals in mijn geval in de achtertuin.”

Emy, Stoerleesvoer